Skån miljøet og skift til briketter

Hører du til de mange som stadig varmer sit hjem op med olie, gas eller kul så burde du måske overveje at skifte til en mere miljø venlig måde at få varmen på. Briketter, eller træbriketter som de rigtigt kaldes, er en billig og effektive måde at varme sit hjem op på, og en måde hvor du samtidig skåner miljøet på. Hvordan kan det være spørger du måske? Det kommer vi lidt nærmere ind på her.

Hvad består briketter af?

Briketter består hovedsagligt af sammenpresset savsmuld, der under opvarmning til omkring 250 grader, presses sammen til små firkantede klodser der passer perfekt ind i en pejs eller brændeovn. Ved denne opvarmning frigives harpiksen i træet, og når det så efterfølgende udsættes for pres ender man op en meget solid masse, som hænger fint sammen uden brug af kunstige bindemidler. Faktisk ender man op med en masse som er mere solid end fast træ er. Det vil sige en briket vejer mere end et stykke træ i samme størrelse. Da det samtidigt er utroligt tørt, har briketterne som regel en noget større brændværdi end andre former for brænde. Det vil sige at du skal bruge mindre af dem for at opnå samme temperatur som med f.eks. bøgebrænde eller ask.

Briketter er miljøvenlige

Hvad gør så at disse træbriketter er så miljøvenlige? Briketterne består hovedsagligt af rent savsmuld, nogle gange med bitte små træ splinter i. Dette grund produkt er overskud fra træ eller møbelindustrien og noget som alligevel skal bortskaffes på en eller anden måde. Man kan på den måde sige at briketterne er lavet af “genbrugs” eller affalds træ som er et bi produkt der normalt ikke bliver anvendt til noget. Når man brænder disse briketter af, frigiver man CO2 som ved alt andet afbrænding. Smed man savsmuldet ud, uden at brænde det, ville det over tiden frigive præcis den samme mængde CO2 som ved afbrænding. Da briketterne heller ikke indeholder nogle former for kemikalier eller tilsætnings stoffer, belaster man derfor ikke miljøet ekstra på nogen måde ved af brænde disse af, frem for blot at smide savsmuldet ud.
Dette er alt sammen med til at gøre træbriketter til en af de mest skånsomme former for opvarmning her i Danmark.

Billige briketter

Man skal dog være lidt opmærksom hvis man falder over et lidt for godt tilbud på træbriketter, hvis de er lidt for billige. Så er der en chance for at de kommer fra en dårlig fabrikant og det kan være, at de evt. er blandet op med bindemidler eller tilsat andet end rent savsmuld for at øge vægten og holde prisen helt i bund. Derfor bør man hovedsagligt købe kvalitets briketter fra en leverandør man stoler helt på.

Det samme gælder hvis vi snakker træpiller, de er fremstillet lidt på samme måde og er derfor også et meget miljøvenligt produkt som man med god samvittighed kan benytte til opvarmning at sit hjem.

Billige træbriketter på tilbud i høj kvalitet. Find de bedste tilbud online på briketter og brænde.