Aalborg karneval – få dit budskab frem her

udklaedningHvis du troede at Aalborg karneval udelukkende var sjov og ballade, så er det tid at tro om. Bag ved scenen foregår der et større politisk arbejde, hvor flere organisationer skal forøge at blive enige om masser forskellige ting. Vi har Aalborg kommune som den ene part, Visit Aalborg, Aalborg City og Aalborg karneval som alle har deres egen interesse i karnevallet, hvilket i sig selv er med til at gøre det til en rigtig spændende politisk begivenhed.
Men udover det politiske spil, så er der også en masse sjov og ballade i form af selve paraden hvor masser af unge mennesker fester igennem byens gader iklædt flotte og sjove kostumer. Alt lige fra de klassiske fastelavnskostumer til små kiksede tyroler kostumer, jo mere sær eller flot en udklædning er, jo bedre, hvis man spørger de deltagende.
I selve karnevallet deltager over 60.000 mennesker, hvis i sig selv er en stor mængde. Men der er også langt over 100.000 som vælger at tage ind til Aalborg og se optoget, samt en masse foto og tv dækning. Så har man et politisk budskab man gerne vil have frem, så kan en begivenhed som Aalborg karneval (eller Københavns for den sags skyld) være en god platform at benytte. Har du selv lyst at prøve få dit budskab frem på denne måde, så finder du mere information om karnevallet 2016 her

untitled

Et par eksempler på hvordan andre i gennem tiderne har lykkes at få deres budskab frem igennem karneval er f.eks. disse her

Burkyllingerne

For et par år siden, var der en gruppe unge, der var klædt ud som halv plukkede kyllinger, der gik rundt med et meget lille bur omkring sig. Med sig havde de et banner med teksten stop salg af buræg. En ret så simpel måde at nå ud med sit budskab til flere tusinde, uden at de behøver at koste ret meget. Efter min mening en noget mere kreativ måde at bruge karnevallet på end ved blot at komme i et almindeligt halloween kostume som zombie eller hekse. Faktisk her vi set rigtig mange kreative eksempler på hvordan politik og kostumer kan kombineres på, alt lige fra eksemplet her med burkyllinger til anti Donald Trump kampagner.

Oktoberfest med økologi

Et andet eksempel var en flot unge mænd og kvinder iklædt almindelige tyroler kostumer. De havde så lavet en vogn formet som en stor økologisk ølflaske, for på den måde at vise deres holdning om at der skal mere fokus på økologiske øl til de store tyroler feste. Måske ikke den mest effektive måde at få budskabet frem på, men point for deres forsøg.

Miljø aktivisterne

For en 5 år siden, var der en gruppe unge miljø aktivister, hvor den ene halvdel var klædt ud som hvalfangere med harpuner og net, mens den anden halvdel havde en udklædning som delfiner eller hval. Igennem hele paraden, gik hvalfangerne og pinte dyrene mens de råbte stop tortur af hvaler og delfiner. Et meget iøjnefaldende gruppe, som måske var lige ekstrem nok til en festlig begivenhed som karnevallet. Om ikke andet, så fik de da deres budskab frem. Husk også vores kommende Halloween fest, som du finder mere info om her.

Der er selvfølgelig mange flere muligheder for at finde det perfekte kostume, når man skal have sit budskab frem. F.eks. er de i USA rigtig gode til at benytte sig af parader til netop at gøre opmærksom på sin holdning.